Thai Massage Mama

THaise yoga massage

Thaise yoga massage is een eeuwenoude oosterse heelwijze. De techniek is zo’n 2500 jaar geleden ontstaan in India en door de persoonlijke arts van de Boeddha naar Thailand gebracht. Zo komt het dat deze vorm van massage nauw verweven is met boeddhistische waarden als compassie, liefdevolle vriendelijkheid en niet veroordelende aanwezigheid. Je bent welkom op mijn mat met alles wat er op dat moment is, je hoeft je niet anders voor te doen.

Wat levert het op?
Een thaise yoga massage sessie zorgt er voor dat je energie weer vrij kan stromen en je zelfhelend vermogen geactiveerd wordt. De aanraking, stretches en stimulatie van energiepunten nodigen je uit om in je lijf te zakken, in contact te komen met je eigen flow en mildheid en acceptatie te voelen naar wat er op dit moment ook maar in je leeft.

Thaise yoga massage ondersteunt bijvoorbeeld goed bij stijve spieren, stress, hoofdpijn, slapeloosheid en angstklachten. Een sessie verbetert je immuunsysteem, bloedcirculatie, ademhaling, lichaamsbewustzijn en houding.

Wat kun je verwachten?
De massage is met (comfortabele) kleding aan en wordt op een mat op de grond gegeven. Ik gebruik mijn lichaam en de zwaartekracht om jouw lichaam in beweging te brengen, jij hoeft nergens mee te helpen en mag je helemaal overgeven. Tijdens de massage wisselen acupressuur op je energiebanen, uit de yoga ontleende stretches en ritmisch wiegen elkaar af. Mijn aanraking is zowel zacht als stevig, maar nooit pijnlijk.

Je hele lichaam komt aan bod, van je voeten omhoog naar je benen, armen, rug en schouders. Tijdens het voorgesprek bespreken we waar jouw behoefte ligt en eventuele blessures of gevoeligheden. Tijdens de massage voel ik waar je lichaam aandacht nodig heeft, daar blijf ik wat langer. Ook stem ik de mate van stretching af op jouw mogelijkheden. Zo zijn mijn massages altijd anders, aangepast aan jou en aan het moment.

Zwangerschapsmassage
Juist tijdens je zwangerschap kun je veel baat hebben bij ontspanning. Thaise yoga massage kan verlichting bieden bij veel zwangerschapsgerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld rusteloze benen, stijve spieren, slapeloosheid en spanning. Met behulp van een zitzak en (voedings)kussens zoeken we samen een fijne positie om gemasseerd te worden. Wat verder in je zwangerschap is halfzittend/liggend en zijpositie vaak het meest geschikt om te ontspannen.

Postpartummassage
Ben je juist na je bevalling toe aan een massage? Hoe fijn kan het zijn om juist in deze vaak intense en overweldigende periode even ruimte te maken voor jezelf en je lichaam. Zo mogelijk kom ik met liefde bij je thuis zodat we de massage makkelijker in kunnen passen tussen slaapjes en voedingen.

Bring your baby
Met jonge kinderen schiet me-time er nog weleens bij in. Soms wil of kun je geen oppas regelen. Hoe fijn is het dan als je je kind gewoon mee kunt nemen naar een massage? Terwijl jij je baby knuffelt of je kind naast je op de mat speelt, beweeg ik je lichaam weer los. Luier, snot of voedingspauze is geen probleem. Ontspan je toch echt het best zonder kind of heb je helemaal geen baby? Dan kom je natuurlijk lekker alleen!

Tarieven
Kennismakingsmassage      €85,-
Losse massagesessie       €90,-
3 rittenkaart            
per sessie                €85,-
5 rittenkaart            
per sessie                €82,50

Alle sessies duren 90 minuten en zijn inclusief een kort voor- en nagesprek met thee of water. Een rittenkaart is 6 maanden geldig.

reviews

‘Karens warme handen en liefdevolle aandacht nodigen uit tot diepe ontspanning en volledige overgave. Ik voel me heel veilig om alles aan te gaan wat er losgemaakt wordt.’
~ Janneke
‘Gisteren de thai zwangerschapsmassage ontvangen van Karen. Het was een hele natuurlijke en verdiepende massage door de afwisseling van hardere en zachtere bewegingen, soms vloeiend en soms drukkend. Ik kon er helemaal in zakken en voel me nog steeds heerlijk in mijn lijf!’
~ Hanna
‘Na de massage was ik een stuk soepeler en weer vol energie. Ik heb veel ervaring met diverse soorten massages en ik kan het kaf van het koren onderscheiden. Karen is "gouden koren"!’
~ Floor

Moeder ZIJN Jaarcirkel

Van rennen en overprikkeling naar meer genieten, mildheid en Zijn. Voor moeders die voelen dat het tijd is om hun ruimte in te gaan nemen.

‘Later is er wel weer tijd voor mij’, houd je jezelf voor.

‘Straks slapen ze beter.’ ‘Nog even en ze gaan naar school.’ ‘Over een poosje zijn ze alweer veel zelfstandiger.’ ‘Tot die tijd bijt ik nog wel even door.’

Ik snap het wel, onze kinderen zijn maar zó kort klein. Er voor ze zijn doen we met zoveel liefde. Wat zijn we als moeders oneindig krachtig en wat kunnen we veel. Zorgen, werken, gezellig doen, huishouden, helpen op school. Maar ben je er ook helemaal bij? Lukt het je nog om te genieten van al het moois? En kun je jezelf nabij zijn tijdens de moeilijke momenten? Of ren je liever snel door, bang voor wat er zou gebeuren als je wel even stil zou staan en voelen?

Misschien weet je niet meer zo goed wat jou nou echt voedt. Of je weet het wel, maar je weet niet hoe je het in kunt passen in je volle leven. Als moeder laat je je zelfzorgroutines vaak als eerste los. Zeker in de eerste jaren is het waarschijnlijk ook onrealistisch om op dezelfde voet verder te willen gaan als voordat je moeder werd. Niet alleen je beschikbare tijd verandert, maar ook je behoeften. Maar hoe zorg je er voor dat je wel je broodnodige portie zelfzorg veilig stelt?

Mensen om je heen zeggen dat je wat vaker aan jezelf zou moeten denken. En ten diepste weet jij zelf ook wel dat je er beter voor je gezin zou kunnen zijn als je niet zo uitgeput was en lekkerder in je vel zou zitten. Iets met eigen zuurstofmasker eerst was het toch? Sure, maar hoe dan?

Je wilt helemaal geen héel weekend weg bij je baby om op retreat te gaan. Om eerlijk te zijn voel je je al een beetje schuldig als je een keer de wc deur voor de neus van je peuter op slot doet om alleen te kunnen plassen of als je geen zin hebt om voor de tachtigste keer hetzelfde spelletje te doen met je kleuter. En als s avonds je kinderen eindelijk slapen en je huis aan kant is, heb je echt geen puf meer om jezelf naar yogales te slepen. Je kunt eigenlijk überhaupt niet meer zo precies voelen wat je goed zou doen.

Wat nou als het zou kunnen? Er op dagelijkse basis voor jezelf zijn, ondanks, nee, juist ten midden van alle dagelijkse drukte in je gezin? En dat dat niet ten koste hoeft te gaan van je kinderen en je partner? Maar dat je ze een lekkerder en (emotioneel) gezonder dagelijks leven kunt voorleven? Dat zou een mooie win win zijn toch?

Met het kiezen voor deze jaarcirkel, kies je voor jezelf. Je stopt met jezelf op de laatste plaats zetten en neemt verantwoordelijkheid voor jouw eigen welzijn als moeder. Je geeft jezelf toestemming jouw ruimte in te nemen en zo jouw licht te laten schijnen in je gezin en in de wereld.

Je kiest voor jezelf in verbinding. Door onderdeel te worden van de Moeder ZIJN jaarcirkel zeg je JA tegen een betere balans tussen jouw eigen behoeften en de behoeften van je gezin. Tegen minder moeten, overprikkeling en overleven. Tegen meer ZIJN en genieten. Niet alleen even opladen, maar voor de langere termijn.

Ik help je om jouw levenskracht te hervinden en om nieuwe zelfzorgroutines te ontwikkelen die passen bij jou en de dynamiek van jouw gezin. Niet vanuit wilskracht en nog meer moeten en strengheid, maar vanuit zelfliefde en moeiteloosheid.

De moeder Zijn jaarcirkel biedt jou goed in te bouwen maandelijkse momenten om op te laden en je te verbinden met jezelf. Én helpt je te voelen wat jou werkelijk zou kunnen steunen om meer aanwezig te zijn in je dagelijks leven. Om deze practices vervolgens op laagdrempelige en concrete wijze onderdeel te maken van jouw leven.

Je hoeft dit niet alleen te doen. Je hoeft niet in je eentje te worstelen met de veelheid van het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. De jaarcirkel biedt je een intieme cirkel van maximaal 8 vrouwen die 4 seizoenen lang naast je zullen lopen en je zullen steunen en spiegelen in je proces.

 

Na deze Moeder ZIJN Jaarcirkel:

~ Kijk je terug op een jaar vol yummy oplaad- en bezinningsmomenten;

~ Lukt het je beter om ook op dagelijkse basis voor jezelf te zorgen.

~ Kun je makkelijker aanwezig zijn in het moment;

~ Voel je je lichter, vrijer en meer jezelf;

~ Heb je meer inzicht in je eigen cyclus en die van de seizoenen;

~ Kun je beter meebewegen met dit natuurlijke ritme, in plaats van er tegen te vechten;

~ Voel je je gedragen en bekrachtigd door een intieme groep van mede moeders;

~ Voel je je niet meer schuldig over tijd nemen voor jezelf, maar zie je wat het jou en je gezin oplevert;

~ Ben je milder naar jezelf;

~ Voel je je dieper verbonden met je lichaam en de signalen die zij je geeft;

~ Heb je inzicht in wat belangrijk en voedend is voor jou;

~ Weet je beter hoe je jouw behoeften kunt balanceren met die van je gezin;

~ Ervaar je meer rust en vertrouwen;

~ Heb je nieuwe zelfzorgpractices ingebouwd;

~ Sta je jezelf toe jouw plek in te nemen.

Hoe ziet het jaar eruit?

Met de Moeder ZIJN Jaarcirkel stel je voor jezelf een maandelijkse portie heerlijke en diepgaande me-time veilig, die je helpt om er ook tussen de bijeenkomsten door voor jezelf te kunnen zijn.

We beginnen in januari met een Openingsretraite waarin we onszelf en elkaar verwelkomen, in de stilte van de winter mogen zakken en intenties zetten.

Daarna komen we bij iedere start van een nieuw seizoen een dag samen in een knus houten huisje aan de rand van het bos voor een voedende en diep ontspannende Mini-retraite.

De maanden dat we elkaar niet live zien, hebben we Selfcare & Sharing bijeenkomsten via Zoom. Deze zullen terug te luisteren zijn (behalve het stuk waarin we delen).

Iedere Mini-retraite en Selfcare & Sharing bijeenkomst is opgebouwd rondom een zelfzorgthema, passend bij het seizoen. Het thema nodigt je uit om dit aspect van zelfzorg te ervaren op de dag zelf en te onderzoeken wat jouw behoefte rond dit thema in je dagelijks leven is. Samen kijken we welke zelfzorgpractice of gewoonte jou kan ondersteunen in deze behoefte en hoe je deze kunt integreren.

In een schema ziet het jaar er zo uit (thema’s en volgorde kunnen nog wijzigen als dat passender blijkt)

Winter:

Zijn in je Lichaam

 

Thema

14 Januari 10.00 – 16.00

Openingsceremonie en Winter retraite

Diepe rust te midden van de drukte

11 Februari 9.00 – 11.00

Selfcare & Sharing cirkel

Beweging en aanraking

Lente:

Zijn in Jezelf

 

 

17 maart 10.00 – 16.00

Retraite Lente Equinox

Fysieke en emotionele voeding

21 April 9.00 – 11.00

Selfcare & Sharing cirkel

Emoties toelaten en zelfcompassie

26 Mei 9.00 – 11.00

Selfcare & Sharing cirkel

Cycli in jou en in de natuur

Zomer:

Zijn in Expressie

 

 

16 Juni 10.00 – 16.00

Retraite Summer Solstice

Jezelf laten zien

14 juli 9.00 – 11.00

Selfcare & Sharing cirkel

Creëren in flow

25 augustus 9.00 – 11.00

Selfcare & Sharing cirkel

Mindful afwassen

Herfst:

Zijn in Verbinding

 

 

22 september 10.00 -16.00

Retraite Herfst Equinox

Geven uit overvloed en kunnen ontvangen

20 oktober 9.00 – 11.00

Selfcare & Sharing cirkel

Liefdevol begrenzen en loslaten

17 november 9.00 – 11.00

Selfcare & Sharing cirkel

Een voedend netwerk om je heen

Winter:

Zijn in Vertrouwen

 

 

22 December 10.00 -16.00

Retraite Winter Solstice & Sluitingsritueel

Overgave en dankbaarheid

Wat gaan we doen op de mini-retraites?

De mini-retraites brengen je van aan staan, moeten en rennen naar simpelweg Zijn. We komen samen in het Groene Huisje in Almere Oosterwold. Lees hier meer over deze heerlijke locatie 

Een dag helemaal voor jou om op te laden, in je lichaam te zakken en stil te staan bij wat jouw diepste behoefte is en hoe je daar ook in je dagelijks leven ruimte voor kunt maken. Het programma van de retreats is aangepast aan het seizoen en een thema en bevat een mix van onderstaande practices:

~ meditatie, denk aan grondende, liggende meditatie, of juist actieve (door het maken van beweging of klank)

~ partner- en cirkelyoga: helpen je in je lijf te zakken, ervaar de steun en de spiegel die een ander kan zijn voor je. Verken je eigen grenzen én je speelsheid.

~ sharing circle: Een eeuwenoude practice waarin iedereen de ruimte krijgt om te delen en onderzoeken wat er echt in je om gaat. We luisteren naar elkaar in milde aanwezigheid zonder te oordelen of te reageren.  

~ stiltewandeling door het bos: tijd om jouw zintuigen de kost te geven en je te laten verwonderen door de natuur.

~ expressie dmv zingen, dansen en creëren. Niet om het goed te doen, maar om jezelf een stem te geven en om te ervaren wat er door jou wil bewegen en ontstaan

~ journaling; woorden geven aan je verlangens

~ praktische tools en oefeningen om jouw verlangen om te zetten naar concrete, haalbare nieuwe zelfzorgroutines voor komende maand. Niet vanuit moeten en strengheid, maar vanuit liefde en moeiteloosheid.

~ blote voeten yoga aan de bosrand; verbind je met de grond onder jouw voeten, breng jezelf in beweging

~ begeleide massageuitwisseling; een oefening in ontvangen, overgave en genieten. Én in geven vanuit comfort en overflow.

~ vuurceremonie: het vuur verbindt ons met elkaar en onze kracht.

~ yummy en gezond eten; denk aan vegan taart, soep of salade uit de moestuin, zuurdesembolletjes van de lokale bakker en homemade smeersels.

 

Hoe zien de Selfcare&Sharing cirkels eruit?

~ Inleiding rondom het thema

~ Check in: hoe zit je er nu bij en terugblik op de afgelopen maand

~ Geleide Selfcare practice om je te verbinden met jezelf en je lichaam. Denk aan meditatie, zittende yoga, zelfmassage of klank maken.

~ Sharing circle rond het thema

~ Oefeningen (bv. visualisatie, journaling en sparren) om jouw verlangen rond het thema om te zetten naar concrete, haalbare nieuwe zelfzorgroutines voor komende maand. Niet vanuit moeten en strengheid, maar vanuit liefde en moeiteloosheid.

~ Gezamenlijk afsluiting

Investering

Jouw investering voor de Moeder ZIJN Jaarcirkel is 1144 euro

Tot en met 15 december geldt het Vroege Vogeltarief van 999 euro

Wat krijg je:

~ Vrijblijvend Kennismakingsgesprek om samen te kijken of deelname (nu) passend is voor je

~ 1 Openingsretraite

~ 4 seizoensgebonden Mini-Retraites om stil te staan en simpelweg te Zijn met jezelf, je lichaam en elkaar.

~ 7 online Selfcare&Sharingcirkels om op te laden, te delen en te sparren.

~ 10% Korting op thaise yoga massage sessies en rittenkaarten.

~ Support van een intieme groep van maximaal 7 andere moeders om je heen, je eigen Stam. Als je het fijn vindt, kun je tussendoor contact houden via ons eigen besloten communicatiekanaal.

~ Een speciaal Moeder ZIJN uitwisbaar notitieboek; voor al je inspiratie en nieuwe zelfzorgpractices, steeds aanpasbaar aan jou en het seizoen.

~ Bergen huiswerk: grapje! In de momenten dat we bij elkaar zijn, doen we oefeningen die je helpen te voelen wat en hoe je wilt experimenteren met microzelfzorgmomenten de komende maand. Het is aan jou of en hoeveel tijd je hier vervolgens in wilt steken.

Optioneel kun je een Massage& Coaching Pakket bijboeken: ieder seizoen plannen we een extra lange 1 op 1 sessie van 2 uur in waarin we dieper in kunnen gaan op jouw persoonlijke proces naar meer zelfzorg. Ik begeleid je zowel via coaching als via lichaamswerk middels thaise yoga massage. De investering hiervoor is 399 euro

Wat gaat meer aanwezig ZIJN jou opleveren in je moederschap?

Ik kan je niet beloven dat moederen je voortaan alleen nog maar makkelijk af zal gaan 😉 Maar je kunt wel:

~ makkelijker schakelen en de flow volgen;

~ of juist krachtig gaan staan als dat nodig is;

~ met meer vervulling zorg dragen voor je kinderen, huis, tuin en omgeving. Zonder jezelf weg te cijferen

~ meer genieten van en met je gezin;

~ milder zijn naar jezelf en je kinderen op mindere momenten;

~ doen wat nodig is, zonder eigenlijk ergens anders te willen zijn.

Wat gaat meer aanwezig ZIJN jou opleveren in je moederschap?

Ik kan je niet beloven dat moederen je voortaan alleen nog maar makkelijk af zal gaan 😉 Maar je kunt wel:

~ makkelijker schakelen en de flow volgen;

~ of juist krachtig gaan staan als dat nodig is;

~ met meer vervulling zorg dragen voor je kinderen, huis, tuin en omgeving. Zonder jezelf weg te cijferen

~ meer genieten van en met je gezin;

~ milder zijn naar jezelf en je kinderen op mindere momenten;

~ doen wat nodig is, zonder eigenlijk ergens anders te willen zijn.

reviews

'Voor mij was het een mooie dag om stil te staan, met aandacht voor mijzelf, het moeder zijn en de veranderingen in het nieuwe gezin. Het heeft me energie en trots gegeven en ook ruimte om angst rondom het moeder zijn wat losser te durven laten of even te accepteren voor wat het is. De afgelopen weken, waar ik in ieder geval een toegenomen druk ervaar, denk ik regelmatig terug aan momenten uit de dag en lukt het om wat meer bij mezelf stil én toe te staan. De dag is voorbij gevlogen en ik heb de afwisseling van meditaties, lichamelijke oefeningen en het reflecteren/delen van ervaringen als heel fijn ervaren.'
~ Hellen
'Ik ben echt goed bijgekomen deze dag. Heerlijk zo in de natuur en met 'gelijkgestemden'
~ Marlou
'Ik had in de auto terug meteen inspiratie voor allemaal mooie dingen. Zoveel energie heb ik in tijden niet gehad!'
~ Ella
'Ik was echt nog dagen erna heel rustig van binnen - ook terwijl er van buiten veel tumult was, heel fijn!'
~ Joske
'Karen en Esther weten in korte tijd een prettige sfeer te creëren, waarin iedereen zich op haar gemak voelt. In alle drukte thuis en op werk kom ik er niet veel aan toe om tijd te nemen voor een moment van reflectie: hoe ervaar ik het moederschap eigenlijk, wat betekent het voor me? We hoefden ons allemaal niet beter voor te doen dan we zijn en het was een goede afwisseling van delen, oefeningen, even naar buiten en een lekkere lunch. Het heeft me ook inzichten opgeleverd die me kunnen helpen in het dagelijks leven. Dus zeker een aanrader!'
~ Marianne

op locatie

ACTUEEL

🌿Natuur Massage🌿

Zaterdag 20 mei 2023 in de bostuin van Terrawolde (www.terrawolde.nl)

Trakteer je zintuigen op een thaise yoga massage midden in de natuur. Diepe ontspanning gegarandeerd!

€75,- voor 75 minuten

Reserveer je plekje door me een berichtje te sturen via de Contact pagina.

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

Organiseer je een retraite, motherblessing, festival, vrijgezellenfeest, babyshower of iets anders leuks? Gun je je gasten om zich te verbinden met zichzelf en/of elkaar? Ik ben beschikbaar om op locatie te komen masseren of bijvoorbeeld een deelcirkel te faciliteren. Dit kan zowel binnen als buiten (met droog weer). Zo faciliteerde ik prachtige Moeder ZIJN Cirkels in Voorburg en op het KIIND-Weekend en masseer ik regelmatig in de frisse buitenlucht op Camping Bakkum. 

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op, ik denk graag met je mee!

Thai Massage Mama 

~ karen@thaimassagemama.nl ~ 06-29540117 (app) ~ KvK 88177696 

~ 06-29540117 (app) ~

~ KvK 88177696 ~