Thai Massage Mama

Moeder worden zorgde ervoor dat ik nog helderder kreeg waar mijn hart ligt en wat ik met mijn (kostbare!) tijd wil doen.  Mijn basistraining in thaise massage deed ik al voordat ik kinderen kreeg. Maar na de geboorte van mijn eerste zoon in 2016 nam ik de beslissing me verder te verdiepen en scholen in thaise massage en een praktijk te starten naast mijn baan als trainer en coach bij de Luisterlijn. Na de komst van mijn tweede zoon in 2020 nam ik ontslag zodat ik me naast het moederschap helemaal kan richten op Thai Massage Mama.

Een andere reden voor de naam is dat ik als moeder als geen ander het belang van zelfzorg ervaar, maar ook wat voor zoektocht het kan zijn om hier vorm aan te geven en tijd voor te nemen. Vanuit deze ervaring gun ik iedereen, maar moeders van jonge kinderen nog een beetje meer, een massage om weer op te laden en (opnieuw) verbinding te voelen met je lichaam, hart en ziel.

Ja! Ik ben er heilig van overtuigd dat zelfzorg, meer lichaamsbewustzijn en aandachtige aanraking onmisbaar zijn voor ieder mens.

Om het onderscheid te maken met thaise olie massage en andere op het kneden van de spieren gebaseerde massages. Thaise yoga massage vindt plaats op een mat op de grond, met je kleren aan. Ik gebruik mijn lichaam en de zwaartekracht om jouw lichaam in beweging te brengen. Ik oefen acupressuur uit op je energiebanen, wieg je door middel van pulsing rustig los, en breng je in uit de yoga ontleende stretches.

Wil je meer weten over wat specifiek thaise yoga massage je kan brengen? lees dan verder bij: ‘Wat zijn de benefits?’

Nee. Je hoeft tijdens de massagesessie zelf niets te doen en ik pas de mate van stretching uiteraard aan aan de mogelijkheden van jouw unieke lichaam. Mijn moeder van 65 plus die nog nooit in kleermakerszit heeft gezeten, geniet er ook van.

Thaise yoga massage ondersteunt onder meer goed bij stijve spieren, stress, hoofdpijn, slapeloosheid en angstklachten. Een sessie verbetert je immuunsysteem, bloedcirculatie, ademhaling, lichaamsbewustzijn en houding.

Mijn klanten aan het woord over waarom ze specifiek voor thaise yoga massage kiezen:

‘Ik kan m’n aandacht beter in het hier en nu bij m’n lichaam houden doordat je me steeds weer in een andere positie beweegt. Dit bewogen worden vraagt overgave en helpt me de controle los te laten en nog dieper te ontspannen.’  

‘De stretches waar je me in brengt, geven aandacht aan plekken waar andere massages niet komen. Bijvoorbeeld mijn heupen en bekken.’

‘Door jou kan ik me letterlijk even laten dragen.

‘Jouw massage laat me niet alleen ontspannen, maar maakt me ook soepeler.’

‘Thaise yoga massage ervaar ik als super aardend. Ik denk doordat ik letterlijk (op een mat op) de grond lig en de diepe druk die je mn lichaam geeft. Nu is het alsof de zwaartekracht 6 keer sterker is.’

‘Deze massage is niet alleen fijn voor het moment, maar werkt nog een paar dagen door.’

‘In Thailand vond ik de massage pijnlijk, jij voelt precies tot waar m’n lichaam kan gaan.’
 
‘Ik voel jouw aandachtige aanwezigheid in iedere aanraking. Je helpt me te doorvoelen wat er is en alles weer te laten stromen.’
 
‘De setting die jij creëert helpt me te landen en me over te geven; de warme inrichting, de muziek, de thee en jouw tijd en aandacht voorafgaand en na afloop van de sessie.’
 
‘Je hebt zulke liefdevolle, warme handen, ik voel me heel veilig.’
 
‘Ik vind andere massages soms te ‘klinisch’, jouw manier van masseren is voor lichaam, hart & ziel.’
 
‘Wat een reis, ik ben in een diepere laag gezakt.’

Ik ben geen arts of therapeut. Dat gezegd hebbende, is er met aanpassingen veel mogelijk. Als je een blessure hebt, overleg dan even met mij voordat je een afspraak maakt. Thaise yoga massage brengt je in een diepe staat van ontspanning. Vanuit deze zachte staat van zijn voelt je lichaam zich veilig om haar eigen helend vermogen in gang te zetten.

Een thaise massage is niet alleen een fysieke, maar zeker ook een spirituele sessie. De massage vond van oudsher plaats in boeddhistische kloosters en is nauw verbonden met de boeddhistische leer. Metta, Pali voor liefdevolle vriendelijkheid, is een belangrijk grondbeginsel. Voor mij betekent dit dat ik je niet zozeer probeer te fixen, maar compassie en bewustzijn beoefen voor alles dat zich aandient tijdens de massage. Liefdevolle aanwezigheid en aanraking en mildheid voor eventueel ongemak geven lichaam en geest de ruimte om zichzelf te helen.

Ik ben getraind om me af te stemmen op jouw unieke lichaam en behoeften. Mijn doel is dat je tijdens de massage in staat bent om rustig door te ademen en te ontspannen. Op momenten kan het best wat gevoelig of oncomfortabel voelen, maar nooit in zulke mate dat je je tanden op elkaar moet zetten. Ik forceer niets en kijk wat jij nodig hebt om te ontspannen en zelfheling in gang te zetten.

Ik wissel zachte aanraking en pulsing af met meer stevige druk op je energiebanen en yogastretches. Heb je behoefte aan het hard kneden van voornamelijk nek en boven rug dan ben je beter af bij een andere masseur.

Jazeker! Juist tijdens je zwangerschap kun je veel baat hebben bij ontspanning. Thaise yoga massage kan verlichting bieden bij veel zwangerschapsgerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld rusteloze benen, stijve spieren, slapeloosheid en spanning. Met behulp van een zitzak en (voedings)kussens zoeken we samen een fijne positie om gemasseerd te worden. Wat verder in je zwangerschap is halfzittend/liggend en zijpositie vaak het meest geschikt om te ontspannen.

Ben je juist na je bevalling toe aan een massage? Hoe fijn kan het zijn om juist in deze vaak intense en overweldigende periode even ruimte te maken voor jezelf en je lichaam. Zo mogelijk kom ik met liefde bij je thuis zodat we de massage makkelijker in kunnen passen tussen slaapjes en voedingen.

Yes! Een massage is een verrukkelijk cadeau dat veel mensen lastig vinden om zichzelf te gunnen. Superfijn als jij iemand een handje wilt helpen bij de broodnodige portie zelfzorg. Omdat ik dit toejuich, maak ik er kosteloos een mooi cadeautje van en stuur ik het gratis naar jou of de ontvanger op. De cadeaubon pak ik in in een glazen flesje met kurk, samen met wat glitters/ bij de gelegenheid passende decoratie. Neem contact voor me op voor de mogelijkheden.

 

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het leven anders loopt dan gepland. Ik denk graag mee. Tegelijkertijd loopt een ander een plekje mis en maak ik kosten als jij niet op komt dagen. Vandaar de volgende annuleringsvoorwaarden, zo weten we beiden waar we aan toe zijn.

> 24 uur van te voren kun je kosteloos je afspraak verzetten. Als je het eerder weet, hoor ik dat graag, wie weet kan ik dan iemand anders nog blij maken met het vrijgekomen plekje.

> 3 uur van te voren vraag ik €25,- onkosten

< 3 uur van te voren ben je het hele bedrag verschuldigd

> 2 weken van te voren kun je je deelname kosteloos verplaatsen naar de eerstvolgende geplande retraite. Kun je dan niet of is de datum nog niet bekend, kunnen we je ook 80% van het bedrag terugstorten

> week van te voren: deelname verplaatsen naar volgende retraite kost €25,-

óf krijg 50% van de kosten terug.

> 3 dagen van te voren: Deelname verplaatsen naar volgende retraite kost €35,-

óf krijg 20% van de kosten terug.

< 3 dagen van te voren: Deelname verplaatsen kost €50. We kunnen we je helaas niets terug geven.

Mochten wij zelf vanwege covid of andere redenen moeten annuleren, krijg je uiteraard het hele bedrag terug.

Thai Massage Mama 

~ karen@thaimassagemama.nl ~ 06-29540117 (app) ~ KvK 88177696 

~ 06-29540117 (app) ~

~ KvK 88177696 ~