Thai Massage Mama

karen

Mijn passie voor thai yoga massage is aangewakkerd in 2012 door mijn leraren Krishnatakis en Dieke Bikker. Bij hen heb ik mogen ervaren hoe massage een meditatie in beweging kan zijn, een tool om zowel de gever als de ontvanger in het hier en nu te brengen. Na jarenlang praktijk te voeren naast mijn werk en moederschap, koos ik in begin 2021 helemaal voor Thai Massage Mama. Ik was net bevallen van mijn tweede zoon en voelde heel duidelijk dat ik de tijd die ik niet met mijn kinderen was,alleen nog maar wilde besteden aan dingen die niet alleen zinvol zijn, maar mij ook energie geven. Massage en aanraking zijn voor mij dé manier om contact met mezelf te krijgen en houden. Het laat mij, en ieder die op mijn mat ligt, weer stralen van binnenuit.

Meer over mijn achtergrond
Mijn interesse in de drijfveren van mensen deed mij kiezen voor de academische studie Humanistiek. Hier ben ik opgeleid om als existentieel counselor de ander bij te kunnen staan in de grote en kleine vragen van het leven. In mijn werk bij de Luisterlijn was ik trainer en coach op het gebied van gespreks- en luistervaardigheden: hoe help je iemand zijn hart te luchten door actief en zonder oordeel te luisteren?

Ik vond meer en meer mijn missie: Liefdevol ruimte bieden aan alles wat er in ons leeft; van vreugde tot pijn. Ongemak niet wegduwen of willen oplossen, maar bewust worden en doorvoelen. Vaak verschijnt de passende volgende stap dan vanzelf. Thaise yoga massage is een prachtige en krachtige bodywork tool om daarbij te ondersteunen.

Bewustwording via het lichaam
Al tijdens mijn studie ervoer ik naast de kracht, ook de beperktheid van een goed gesprek. Ik miste de aandacht voor het lichaam en haar signalen.

Ik kwam op mijn 21e in aanraking met de Argentijnse tango en was overdonderd door de krachtige en heldere verbinding die via het lichaam tot stand kan komen. Via de dans kon en kan ik mezelf zonder omwegen laten zien en heb ik het gevoel dat ik de ander na drie minuten soms dieper ken dan na een urenlang gesprek. Het lichaam liegt niet.

Yoga is sinds 2002 op mijn pad brengt me aanwezigheid in mijn eigen lijf. Mijn 20 minuutjes yoga iedere ochtend zijn heilig, echt mijn noodzakelijke portie zelfzorg om daarna de dag goed te kunnen beginnen.

Thaise yoga massage leerde ik in 2012 kennen via de acroyoga; wat een prachtige en krachtige tool! Het masseren vraagt van mij om in eerste plaats voor mijzelf te zorgen: hoe zorg ik dat ik comfortabel en aanwezig ben in mijn eigen lichaam? Pas dan kan ik mijn voelsprieten naar jou uitzetten en voelen hoe ik jou kan uitnodigen hetzelfde te doen.

In thaise yoga massage komt voor mij eigenlijk alles samen; een liefdevolle bedding bieden voor heling en bewustwording, thuiskomen in het lichaam, bewegen en bewogen worden in een meditatieve flow: A sacred dance!

Moeder zijn
Mijn kinderen zijn mijn grootste leraren en spiegels. Ze brengen me steeds weer terug in het moment, laten me de mooiste en donkerste kanten van mezelf zien en laten me nadenken over wat ik hen eigenlijk wil voorleven.

Sinds ik moeder ben realiseer ik me des te meer hoe belangrijk het is om voor mezelf te zorgen. Hoe kan ik anders voor hen zorgen en een voorbeeld voor ze zijn? Maar ik weet ook hoe lastig het kan zijn om dit daadwerkelijk te doen!

Zo is mijn wens geboren om massages en retraites op zo’n manier aan te bieden dat je ze makkelijker kunt inpassen in je leven.

Samen met psycholoog en mindfulness trainer Esther Verwayen organiseer ik mini~retraites en deelcirkels speciaal voor zwangeren en moeders. Esther en ik hebben elkaar leren kennen in 2015. We waren toen zwanger van onze oudste zonen. Inmiddels hebben we allebei 2 jongens, en Esther nog een dochter, en deelden we al veel lief en leed. We merken hoe lekker het kan zijn om te kunnen delen zonder dat alles meteen gefixt hoeft te worden. Naast het moederschap delen we de passie voor en de zoektocht naar bewustzijn en zelfzorg.

Lees meer over Esther op www.bij-verwayen.nl

Thai massage training

Thai yoga massage basistraining

90 uur | Sunshine House Greece 2013

Partneryoga Teacher Training

100 uur | Infinite Play (nu Women’s Alchemy) | Amsterdam 2015

Thai yoga massage training

200 uur | Thai Massage Circus Laos 2018

‘In thaise yoga massage komt voor mij alles samen; een liefdevolle bedding bieden voor heling en bewustwording, thuiskomen in het lichaam, bewegen en bewogen worden in een meditatieve flow: A sacred dance!’
Karen Blankestijn
Thai Massage Mama

Thai Massage Mama 

~ karen@thaimassagemama.nl ~ 06-29540117 (app) ~ KvK 88177696 

~ 06-29540117 (app) ~

~ KvK 88177696 ~